Myotherapie

Myotherapie wordt afgeleid van het voorvoegsel “myo”, wat ‘spieren’ betekent. Myotherapie is een behandeling op basis van een professionele massage die werkt op het skelet en de spieren van een hond. Het succes van deze methode is de combinatie van massage met het gebruik van specifieke corrigerende oefeningen voor de ontspanning van spieren.

Gewrichtspijn en bewegingsbeperkingen zijn bijna altijd te wijten aan blijvende samentrekking (triggerpoint*) of kramp van de spieren. Myotherapie is een methode om spierkramp te ontspannen, circulatie te bevorderen en pijn te verlichten. Spierpijn is  moeilijk te diagnosticeren, maar met goede observatie en palpatie technieken ontrafel ik de pijn om zo een effectieve behandeling op te zetten en de pijn te verlichten of uit te roeien.

Myotherapie is een zachte therapie waardoor het ook heel goed in te zetten is bij chronische aandoeningen zoals reuma, artrose, heup dysplasie, patella luxatie en dergelijke.

Als uw hond in een van de volgende categorieën valt dan kan myotherapie uw hond helpen:DSC_0100

  • Herstellende van een operatie, ziekte of een ongeval.
  • Kreupelheid – hetzij consistent of intermitterend.
  • Lijdt aan artrose, spondylose, kruisband aandoeningen, OCD (Osteochrondritis Dissecans), spierspasmen of heupdysplasie.
  • Een actieve hond lijdt aan vermoeidheid.
  • Oudere hond met algemene mobiliteitsproblemen.
  • Nerveus of angstige hond.

 

 

 

* Triggerpoints in de spieren zijn een voorbeeld van een disfunctie in de spier die kunnen leiden tot diepe pijn, lokale gevoeligheid, afgeleide pijn, beperking van kracht en flexibiliteit. Gebruikmakend van palpatie vaardigheden kan een myotherapeut triggerpoints identificeren en uit te schakelen met behulp van verschillende zacht weefsels manipulatietechnieken.

error: Content is protected !!