Myotherapie voor honden

  Posted on   by   No comments

Myotherapie wordt afgeleid van het voorvoegsel “myo”, wat ‘spieren’ betekent. Myotherapie is een behandeling op basis van een professionele massage die werkt op het skelet en de spieren van een hond. Het succes van deze methode is de combinatie van massage met het gebruik van specifieke corrigerende oefeningen voor de ontspanning van spieren.

Wat is nu het verschil tussen massage en myotherapie?

Hieronder in het kort de verschillen.

Wat is Massage?

De voordelen van massage:

  • Massage bevordert de bloedstroom en de lymfestroom die gezonde voedingsstoffen en zuurstof brengt naar spieren en helpt bij het verwijderen van afval en giftige stoffen in het bloed;
  • helpt bij het verbeteren van de elasticiteit in de spieren en zachte weefsels;
  • kan helpen bij het ontspannen van de spieren;
  • kan sport prestaties verbeteren door het verhogen van de flexibiliteit in de spieren en weke delen, evenals verkorten van de hersteltijd van blessures;
  • kan ook helpen om letsel te voorkomen als gevolg van een gespannen spier;
  • kan pijn verminderen.

Wat is Myotherapie?stretchen nek

Myotherapeut maakt vooral gebruik van massage en triggerpointmassage, maar gebruikt ook specifieke oefeningen, stretchen en revalidatietechnieken om het algemene welzijn te bevorderen.

 

Beide therapieën zijn effectief en zorgen voor een unieke ervaringen. Meeste behandelingen bestaan uit een combinatie van de twee technieken.

 

 

Categories: Geen categorie
error: Content is protected !!